Belépés

Lejárt az időkorlát. Jelentkezzen be újra!

Híreink

Program módosítások

Elindult élesben az adatszolgáltatás, pár módosítás várható a program működésében, ezekről itt folyamatosan teszem fel az információkat.
1. Bejelentett vendég esetében letiltottuk a cardex adatok módosítását.
2. A bal felső sarokban lévő NTAK gomb alatt mindig megjelenik az aktuális NTAK felé bejelentett létszám.

Sikeres akkreditáció

Felkerültünk az akkreditált softwarek listájára.
Jövő héten elindítjuk az adatszolgáltatást, de előtte mindenkivel külön megbeszéljük mire kell figyelni, mit kell csinálni. Emiatt emailben egyeztessünk egy fél órás időpontot telefonos megbeszélésre.

Akkreditáció

Múlt hét csütörtökön elfogadták a programot, már aláírás alatt van a szerződés, rövidesen el lehet élesben is indulni az NTAK adatszolgáltatással.
A múlt héten tartott tájékoztatón elhangzott, hogy országosan nagyon kevés hotel tudott időben elindulni, és megígértek minden segítséget, amit eddig a software fejlesztők nem nagyon kaptak.

NTAK friss hírek

1. Alakult a software-s cégekből egy csoport, megpróbálunk közösen fellépni, mert mindenki elakad valahol, és semmi segítséget nem tudnak adni.
2. Kedden reggel mi elküldtük az utolsó teszteket is, elvileg azt mondták, innen 1 nap, hogy akkreditált program legyen, de persze semmi nem történt.
3. Holnap délutánra meghívták az összes software céget egy egyeztetésre Pestre, tán ott valami kiderül.
4. Mindenki dolgozzon nyugodtan, egyelőre nem tudunk tovább lépni az adatszolgáltatást illetően, és ez nem a mi hibánk.

Napi zárás

Feltettünk egy ismertetőt a napi zárással kapcsolatban az NTAK menüpontba.
Az akkreditációval semmi előrelépés nem történt, nincs még kapcsolat, nem küldünk még semmilyen adatot, de a napokat ettől függetlenül zárni kell.

Regisztráció

A szállodáknak az előírás szerint vasárnapig be kell regisztrálniuk. A nem akkreditált software szolgáltatók is kiválaszthatóak, de valószínű addig nem kaptok tanúsítványt, amíg a software nem lesz hitelesítve.
Teendő
www.ntak.hu oldalon lehet regisztrálni, az utolsó lépésben a szálláshely kapni fog egy 8 karakteres kódot, és majd fel kell tölteni 2 file-t, amit majd mi küldünk nektek. A regisztráció során megadott adatokat kérem emailben :
1. A kapott 8 karakteres kód
2. Szálláshely szolgáltató neve
3. Adószáma
4. Szálláshely neve
5. Szálláshely címe

NTAK Start július 1

Tegnap lett volna a software akkreditáció eljárás utolsó teszt napja, de kommunikációs problémák miatt nem sikerült ezt befejeznünk. Jelenleg az NTAK munkatársaival keressük, kinél van a probléma.
További információ még, hogy az info.ntak.hu oldalon közzétett lista alapján a 26 software forgalmazó cég közül eddig csak 3 az akkreditált, úgyhogy nem lesz egyszerű ez a hétfői start.

NTAK Kódszótárak

Az adatszolgáltatás miatt minden általunk használt kódot be kell sorolni az NTAK által megadott kódszavak valamelyikébe. Ez érinti a szobatípust, statisztikai, terhelési kódokat, fizetési módokat.
Erről feltettünk egy kis tájékoztatót az NTAK menüpontba !