Belépés
Lejárt az időkorlát. Jelentkezzen be újra!

Híreink

Ország kód kitöltés

Az NTAK előfoglalások adatszolgáltatás miatt a foglaláshoz tartozó országkódot is ki kell tölteni ezentúl. Ez az alábbi változásokat okozza :
1. Akinél eddig be volt kapcsolva a foglalásokhoz tartozó ország kitöltése, ott sajnos cserélnünk kell a legördülő menüben szereplő országkódokat az NTAK által megadott kódszótárra.
2. Akinél eddig nem volt bekapcsolva, ott pár napon belül meg fog jelenni, és kezelni kell, alapértelmezett lesz a magyar vendég.

IFA kimutatás

Feltettünk egy új listát a havi IFA jelentéssel kapcsolatban : RIPORTOK > IFA kimuatatás. A beállított időhatárok között bejelentett vendégeket lista nézetben és táblázatos összesítő nézetben is lehet nyomtatni. A jobb oldalon zölddel kiemeltük a listákat.

Bejelentett lista

A bal felső sarokban az NTAK gomb alatt látható kék gomb ( x fő felirattal ) szintén kattintható, és itt lehet kilistázni az aktuálisan bejelentett vendégeket.
Ellenőrizze mindenki, hogy rendben van-e !

NTAK adatszolgáltatás be van kapcsolva ?

Hogy egyértelmű legyen :
Akik élesben küldenek adatot az NTAK fele, náluk a bal felső NTAK ikon kék színű, akik még nincsenek bekapcsolva, náluk az ikon piros. Jelenleg már minden szálloda panzió minősítésű szálláshelynek adatot kell szolgáltatnia.

NTAK - Regisztráció

Teendő :
www.ntak.hu oldalon lehet regisztrálni, az utolsó lépésben a szálláshely kapni fog egy 8 karakteres kódot, és majd fel kell tölteni 2 file-t, amit majd mi küldünk nektek, miután megkaptuk a regisztráció során megadott adatokat.

Kérem emailben :
1. A kapott 8 karakteres kód
2. Szálláshely szolgáltató neve
3. Adószáma
4. Szálláshely neve
5. Szálláshely címe
Ezeket az adatokat karakter pontosan kell megkapnunk, szeretnénk kérni a biztonság kedvéért a reg oldalon CTRL+C vel másoljátok ki, és illesszétek be az emailbe.

NTAK változás november 1-től

November 1-től változik az NTAK jelentések szerkezete, ezentúl a jövőbeli foglalásokat is el kell küldenünk. Minden új foglalás rögzítésekor megy egy jelentés az adott foglalás adataival : érkezés, utazás dátuma, szobaszám, statisztikai kód, érkező vendég nemzetisége, és a várható bruttó összeg. Minden módosításkor, lemondáskor szintén. Ezek a jelentések is a háttérben teljesen automatán zajlanak, semmi nem fog változni a programban, de fontos hogy ezzel legyetek tisztában.
Egyebet én sem tudok mondani, megkaptuk a leírást, ahhoz igazítjuk a programot.